Rusya ve İran destekli Esed rejimi İdlib'e askeri sevkiyatları yoğunlaştırdı

Rusya ve İran destekli Esed rejimi İdlib'e askeri sevkiyatları yoğunlaştırdı

Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçleri, muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e yönelik askeri sevkiyatlarına hız veriyor.

Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçleri, muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e yönelik askeri sevkiyatlarına hız veriyor.

Son haftalarda Rus savaş uçakları havadan, Esed rejimi ve İran güçleri ise karadan İdlib'e yönelik bombardımanlarını şiddetlendirmiş durumda.

Bombardımanların şiddeti artarken, rejimin İdlib'e yönelik bir kara harekatı için düğmeye basacağı ifade ediliyor.

Bölgedeki gözlemciler, rejim güçlerinin İdlib'in güney kırsalındaki Cebel Zeviye bölgesini kontrol etmek için hazırlık yaptığı bilgisini paylaştı.

Rudaw'ın haberine göre, Suriyeli emekli general ve askeri uzman Turki el Hassan,  Rusya ve Esed rejiminin İdlib’i kontrol altına alma konusunda karara vardıklarını öne sürdü.

Turki el-Hassan, “İdlib'i kurtarmak için Rusya ile Suriye karar aldı. Bu kurtarma planı da iki ihtimalli olacaktır. İlk ihtimal ki bu en iyi yoldur; tüm diğer vilayetlerde olduğu gibi buraların da anlaşma yolu ile Şam’ın kontrolü altına girmesidir. Bu belki de İdlib'de gerçekleşebilir. Erdoğan ile Putin arasında 5 Mart 2020’de bir anlaşma yapılmıştı. Anlaşmanın aşama aşama uygulanması ve Türkiye'nin bölgeden adım adım çekilmesi konusunda. Bunun aşama aşama uygulanacağını düşünüyorum” yorumunu yaptı.

Son günlerdeki açıklamalar da İdlib'e yönelik bir saldırı beklentisinin olduğu düşüncesini kuvvetlendirdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “İdlib'de ortaya çıkan gerginlik yeni göç dalgaları ve insani trajediler üretecektir” açıklamasını yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da geçtiğimiz gün Moskova’da yaptığı açıklamada, "Terörist grupların İdlib'ten çıkarılması gerekiyor" demişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum