Rusya ve Kırgızistan askeri iş birliğini derinleştirecek

Rusya ve Kırgızistan askeri iş birliğini derinleştirecek

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki ülke arasındaki askeri iş birliğini derinleştirme konusunda anlaştı.

(Fotoğraf: president.kg)

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Rusya'ya yaptığı ziyarette Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

İki lider görüşmelerde bölgesel ve uluslararası meselelerin yanı sıra ikili ilişkilerin mevcut durumu ve geliştirilmesine dair beklentileri ele aldı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, görüşmelerin ardından Putin ve Caparov'un stratejik ortaklık ve müttefiklik ilişkilerinin derinleştirilmesinin kabulüne dair ortak bir bildiri yayımladı.

Ortak bildiride, iki ülkenin entegrasyon seviyesini yükseklere taşımak amacıyla ekonomik ve kültürel ilişkilerinin yanı sıra askeri ve teknik iş birliğinin derinleştirilmesini hedeflediği belirtildi.

Bildiride ayrıca Putin ve Caparov'un Rusya'nın Kırgızistan'da kendine ait askeri üsleri geliştirmesinin önemi üzerinde mutabık kaldığı bildirildi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.