Rusya yeniden İdlib ve çevresini bombalamaya başladı

Rusya yeniden İdlib ve çevresini bombalamaya başladı

Rus savaş uçaklarının İdlib'de sivil alanlara yönelik saldırılarını kısa bir dönem aranın ardından yeniden hedef almaya başladığı bildirildi.

Suriye'de 2011 yılından bu yana devam eden savaşta İran ile birlikte Esed rejimine askeri ve siyasi destekte bulunan Rusya, son dönemde saldırılarına yeniden hız verdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre dün (9 Eylül) Rus savaş uçakları, İdlib'de muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri yoğun bir biçimde hedef aldı.

Bölge kaynakları, saldırılarda İdlib şehri çevresinin ve Lazkiye kırsalındaki Kıbeyne mevkisinin bombalandığını, saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını ifade etti.

Rusya, İran ve Esed rejimi son dönemde İdlib ve çevresinde kara ve havadan düzenlediği saldırıları artırmış durumda.

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim güçlerinin İdlib'de muhaliflere yönelik yeni bir saldırı dalgası başlatabileceği tahmin ediliyor.

Söz konusu saldırıların, bölgede çok sayıda sivilin öldürülmesine yol açacağından ve milyonlarca sivilin evlerinden olmasına sebep vereceğinden endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.