Rusya'da cinsiyet değiştirme ameliyatları yasaklandı

Rusya'da cinsiyet değiştirme ameliyatları yasaklandı

Rusya'da cinsiyet değiştirme ameliyatları ve hormon tedavilerini yasaklayan yasa, Devlet Başkanı Putin tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede cinsiyet değiştirme operasyonları ve bu amaca yönelik hormon tedavilerini yasaklayan yasayı imzalayarak yürürlüğe soktu.

DW Türkçe'nin haberine göre yasa, parlamentonun alt kanadı Duma'da 14 Temmuz'da oy birliğiyle kabul edilmişti.

Yasayla cinsiyet değiştirme operasyonlarının yanı sıra hormon tedavisi de yasaklanırken cinsiyet değiştirdikten sonra evlenenlerin evlilikleri de iptal ediliyor. Cinsel organlardaki gelişim bozuklukları nedeniyle gerekli ameliyatlar ise yapılmaya devam edilebilecek.

Yasaya öncülük edenler, yasayla Batılı ideolojilere karşı mücadelede kültürel gelenekleri ve aile değerlerini savunmayı amaçladıklarına vurgu yapmıştı. Geleneksel aile yaşamını savunan Putin de evliliğin sadece kadın ile erkek arasında olabileceğini anayasayla güvence altına aldırmıştı. Rus Ortodoks Kilisesi de farklı cinsel kimlikleri Batı'nın liberal ideolojisinin yansıması olarak nitelendirerek karşı çıkıyor.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.