Rusya'da 'metrolardaki Çinli yolcuları ihbar edin' talimatı

Rusya'da 'metrolardaki Çinli yolcuları ihbar edin' talimatı

Rusya'nın başkenti Moskova'da toplu taşıma araç sürücülerine Çinli yolcuları ihbar etme talimatı verildi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da toplu taşıma araç sürücülerine Çinli yolcuları ihbar etme talimatı verildi.

Bölgelerarası Toplu Taşıma İşçileri Sendikası'na göre, olası bir koronavirüs salgınının önüne geçmek amacıyla Moskova'daki toplu taşıma sürücülerinden, Çinli yolcuların araçlarına binmesi halinde kontrol merkezini haberdar etmeleri talimatı verildi. Kontrol merkezinin de polisle irtibata geçmesi istendi.

Sendika bu talimatın "gücün suistimali" olduğunu belirterek sürücülerin bu tür "provokasyonlara" uymaması tavsiyesinde bulundu.

Sendika Başkanı Yuri Dashov "Kimse bu talimatın nasıl yerine getirileceğini bilemiyor. Eğer bir sürücü Çinliye benzeyen birini aracında görürse bu kişinin kimliğini, uyruğunu nasıl tespit edecek? Ya binen kişi Çinli değil de Koreli ise? diye konuştu.

Dashov ayrıca bu tür sorumlulukların sürücülere değil, polis memurlarına, gümrük hizmetlerinde ve tıbbi kurumlarda çalışanlara düştüğüne dikkat çekti.

Moskova'daki otobüs ve tramvay işletmelerini üstlenen Mosgortrans ise talimat ilk etapta uydurma olduğunu sandıklarını ancak doğrulanmasıyla birlikte ulaşımın rahatlığı ve güvenliği için kontroller gerçekleştirdiklerini ve verilerin doktorlara iletildiğini ve gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Rusya'da hafta başında yeni tip koronavirüsü Covid-19'un bulaşma riskine karşı tedbir amacıyla geçici olarak Çin'den topraklarına girişi yasaklamıştı.

Covid-19 salgını nedeniyle Avrupa genelinde Asyalı göçmenlere karşı ırkçı tavırların arttığı biliniyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.