Koronavirüsün merkezi Çin, Rusya'daki salgın nedeniyle sınır önlemlerini artırıyor

Koronavirüsün merkezi Çin, Rusya'daki salgın nedeniyle sınır önlemlerini artırıyor

Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin'de Rusya ile ortak gümrük kapılarında önlemlerini artırıyor.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ortaya çıktığı Çin'de Rusya ile sınır kentler, ortak gümrük kapılarında önlemlerini artırma kararı aldı.

Çin'de, son dönemde sadece yurt dışından gelenlerde Covid-19 virüsü saptanması üzerine, bu yönde bir karar alındığı duyuruldu.

Buna göre Çin’de Rusya ile sınırı olan kentler, bu ülkeden geleceklere hem karantina uygulayıp hem de kontrolleri artıracak.

Rusya ile sınırı bulunan Heilongjiang eyaletindeki Suifenhe ve Harbin kentlerinde yerel yönetim, Rusya’dan geleceklere çeşitli testlerin dışında 28 gün karantina uygulanacağını açıkladı.

Rusya, daha önce Çin’e uçuşları yasaklarken bu ülkeden kara yolu ile geleceklere sınırını kapatmıştı. Rusya’da 160 binin üzerinde Çin vatandaşının yaşadığı tahmin ediliyor.

Çin ve Rusya'daki ölümler

Yeni tip koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin ana karasında son 24 saatte virüs kaynaklı yeni ölüm kaydedilmedi. Çin ana karasında 97'si yurt dışı, 2'si yurt içi kaynaklı 99 yeni vaka tespit edildi.

Çin'de salgının başından bu yana 82 bin 52 kişide Covid-19 tespit edilirken, virüs nedeniyle 3 bin 339 kişi hayatını kaybetti, virüse yakalanan 77 bin 575 hasta da iyileşti.

Rusya'da yeni tip koronavirüs vaka sayısı 15 bin 770'e, ölenlerin sayısı 130'a ulaştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.