Rusya'da üst düzey bir general gözaltına alındı

Rusya'da üst düzey bir general gözaltına alındı

TASS'a konuşan bir güvenlik kaynağı, bakanlığın personel konularını denetleyen biriminin başındaki Kuznetsov'un "suç faaliyeti şüphesiyle" gözaltına alındığını söyledi.

TASS haber ajansının Salı günü erken saatlerde güvenlik birimlerinden bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, personel konularından sorumlu bir Rus general "suç teşkil eden faaliyetlerde bulunduğu" şüphesiyle gözaltına alındı.

Korgeneral Yuri Kuznetsov'un gözaltına alındığı haberi, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun görevden alınması ve başka bir göreve atanması da dahil olmak üzere Rusya'nın savunma teşkilatında önemli değişikliklere gitmesinden sadece bir gün sonra kamuoyuna duyuruldu.

TASS'a konuşan bir güvenlik kaynağı, bakanlığın personel konularını denetleyen biriminin başındaki Kuznetsov'un "suç faaliyeti şüphesiyle" gözaltına alındığını söyledi.

Rusya'nın en önemli soruşturma kurumuna atıfta bulunan kaynak TASS'a yaptığı açıklamada "Olayla ilgili soruşturma Rusya'nın ana askeri soruşturma kurumu olan Soruşturma Komitesi tarafından yürütülüyor" dedi.

"Soruşturmacı, generalin tutukluluğunun devamı şeklinde önleyici koşulların seçilmesi için mahkemeye başvurdu bile."

Ajans daha fazla ayrıntı vermedi.

Hükümet yanlısı askeri blog yazarları Kuznetsov'un soruşturma nedeniyle mesaiye gelemediğini bildirdiler.

Popüler blog sitesi Rybar, soruşturmanın Kuznetsov'un Rusya Genelkurmay Başkanlığı'nda devlet sırlarıyla ilgili olarak daha önce yaptığı çalışmalarla bağlantılı olabileceğini öne sürdü.

Eski Savunma Bakan Yardımcısı Timur Ivanov, askeri inşaat projeleriyle bağlantılı olarak büyük miktarda rüşvet aldığı iddiasıyla geçen aydan bu yana tutuklu bulunuyor.

Şoygu'nun yerine Pazar günü sivil ekonomist Andrei Belousov savunma bakanı olarak atandı ve kendisi Putin tarafından Rusya Güvenlik Konseyi başkanlığına getirildi.

Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolai Patrushev ise henüz açıklanmayan yeni bir göreve getirilecek.

Parlamenterler tarafından onaylanmasına kesin gözüyle bakılan bu değişiklikler, Putin'in Şubat 2022'deki Ukrayna işgalinden bu yana askeri komuta kademesinde yaptığı en önemli değişiklikler.

Kaynak: Mepa News, Reuters

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.