Rusya'da zehirlenen muhalefet lideri Navalny yoğun bakıma alındı

Rusya'da zehirlenen muhalefet lideri Navalny yoğun bakıma alındı

Rusya'da muhalefet lideri Aleksey Navalny'nin zehirlenmesinin ardından yoğun bakımda tedavi gördüğü bildirildi.

Navalny'nin basın danışmanı perşembe günü sosyal medya hesabından, "Aleksey zehirlendi, bilincini kaybetti ve şimdi yoğun bakımda" paylaşımı yaptı.

Basın danışmanı Kira Yarmysh, muhalefet lider Navalny'nin Sibirya'dan Moskova'ya gitmek üzere uçaktayken sağlığının aniden bozulduğunu ve uçağın acil iniş yaptığını söyledi.

Yarmysh, Navalny'nin çayına katılan bir maddeyle zehirlendiğini düşündüklerini, sabah çay dışında bir şey içmediğini belirtti.

Rusya devlet haber ajansı TASS, Navalny'nin Sibirya'daki Omsk hastanesinin acil servisindeki toksikoloji departmanının yoğun bakım ünitesine yatırıldığını doğruladı.

Kira Yarmish Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Navalny'nin bir yıl önce cezaevindeyken de zehirlendiğini belirterek "Belli ki ona yine aynı şeyi yaptılar" ifadelerini kullandı.

Navalny'nin şu an bilincinin kapalı ve komada olduğu belirtildi.

"Zehirlendiğine dair kanıt yok"

Aleksey Navalny'nin doktorları Rus muhalefet liderinin zehirlendiğine dair herhangi bir kanıt bulunmadığını açıkladı.

Önceki gün zehirlendiği şüphesiyle hastaneye kaldırılan ve hâlâ yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren Navalny'nin tedavi gördüğü Omsk Hastanesi'nde doktorlar cuma günü basın açıklaması yaptı.

Hastanenin başhekimlerinden biri tarafından yapılan açıklamada, "Şu an için hastanın kanında ve idrarında herhangi bir zehir tespit edilmedi. Zehir olduğuna dair belirti de yok" ifadeleri kullanıldı.

Navalny'nin basın danışmanı, Sibirya-Moskova uçuşu sırasında fenalaşan ve bilinci kapanan Aleksey Navalny'nin zehirlenme şüphesiyle acil servise kaldırıldığını açıklamıştı. Muhalefet, Navalny'nin Kremlin tarafından zehirlendiği ihtimali üzerinde duruyordu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.