Rusya'dan 24 saat içinde Suriye'de kimyasal saldırı uyarısı

Rusya'dan 24 saat içinde Suriye'de kimyasal saldırı uyarısı

Rusya, ABD'nin 24 saat içinde bir kimyasal saldırıyı öne sürerek Suriye'ye saldırabileceğini öne sürdü.

Mariya Zaharova, düzenlediği basın toplantısında, İdlib'de "Suriye hükümetinin işi gibi gösterilecek bir kimyasal silah saldırı planlandığına ilişkin aldıkları istihbarat ve ABD ile müttefiklerinin bu saldırıyı gerekçe göstererek Suriye ordusunu hedef almasına dair duydukları endişe" hakkında açıklamalar yaptı.

Sputnik'in haberine göre, "ABD ile müttefiklerinin Ortadoğu'ya 70 taşıyıcı araçla saldırı güçleri konuşlandırmış olduğunu" belirten Rus Dışişleri Sözcüsü, bu gücün cephaneliğinin 380 cruise füzesi ve her biri 28 Tomahawk füzesi taşıyan Karni ve Ross destroyerlerini içerdiğini aktardı.

Bu güçlerin taşıdıkları füzeleri 24 saat içinde Suriye'ye saldırıya hazır hale getirebileceğini söyleyen Zaharova, ABD'nin Akdeniz'deki diğer gemilerinin de kısa sürede saldırıya destek vermek üzere Suriye kıyılarına yaklaşabileceğini belirtti.

Rus yetkililer, İdlib'deki muhaliflerin İngiliz özel güçlerinin desteğiyle bir kimyasal provokasyon saldırısı hazırlığında olduğuna ilişkin iddiaları dillendiriyor.

Rusya'nın bu iddialarının, bölgeye İran ve Rusya destekli rejim koalisyonu tarafından düzenlenmesi muhtemel yeni bir kimyasal saldırıya zemin hazırlamak ve saldırının sorumluluğunu kendi üzerinden atmak amacıyla dile getirdiği düşünülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.