"Suriye'de 3 milyon insan rejim saldırısı tehdidiyle yaşıyor"

"Suriye'de 3 milyon insan rejim saldırısı tehdidiyle yaşıyor"

İngiltere'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Karen Pierce, Suriye oturumu öncesi gazetecilere açıklama yaptı, Rusya'nın iddialarına yanıt verdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) ağustos ayı dönem başkanı olan İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Karen Pierce, konseyde düzenlenecek Suriye oturumu öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Suriye'nin İdlib bölgesinde yaşananların oldukça endişe verici olduğunu vurgulayan Pierce, "Suriye'nin kuzeyinde 3 milyon civarında insan rejim saldırısı tehdidiyle yaşıyor. İdlib konusunda birçok soru işareti var. Bunu toplantıda ele alacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Pierce, Rusya'nın, bazı batılı devletlerin İdlib'te kimyasal saldırı düzenleyeceği yönündeki iddialarına ilişkin, "Bu iddiaları kimin ortaya attığı önemli. Bunu söyleyen tek bir ülke var o da Rusya. Bu Rusya için bile olağandışı bir yalan haber" ifadesini kullandı.

Rusya'nın iddialarını "saçma" olarak niteleyen Pierce, "Biz kimyasal silahların yasaklanmasına dair düzenlemeleri oldukça ciddiye alıyoruz. Bunu ciddiye almayan ülke Suriye" diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.