Rusya'dan ABD'nin Türkiye yaptırımlarına tepki

Rusya'dan ABD'nin Türkiye yaptırımlarına tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Kuzey Akım-2 ve Türk Akım projelerine yönelik yaptırımlarına tepki gösterdi.

Washington’un Kuzey Akım-2 ve Türk Akım projelerine yönelik yaptırımların devreye girmesini Facebook hesabından yaptığı bir açıklama ile yorumlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, 22 trilyon dolarlık borcu olan bir devletin diğer devletlere ekonomilerini geliştirmesini yasakladığını ifade etti.

Sputnik'in haberine göre, Zaharova, "ABD’nin borçlu olarak yaşama ideolojisi dünya rekabetine dayanamadı, bunu ABD Maliye Bakanlığı yeni ‘ekonomik rehin emirleri’ çıkararak düzenli bir şekilde teyit ediyor. Yakında nefes alıp verilmesini de yasaklayacaklar. Ve çoğunluk buna itaat eder" ifadelerini kullandı.

Daha önce ABD Maliye Bakanlığı, Rus doğalgazını Avrupalı tüketicilere taşıyacak olan Kuzey Akım-2 ve Türk Akım projelerine yönelik yaptırımların yürürlüğe girdiğini ve Washington’un boru hatlarının yapımını gerçekleştiren şirketlerden çalışmalarını derhal durdurmalarını talep ettiğini açıklamıştı.

Kuzey Akım-2 projesi

Rusya’dan çıkarılan doğalgazı Avrupalı tüketicilere taşımayı hedefleyen Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı, Rusya’nın kıyılarından başlayıp Baltık Denizi içinden Almanya’ya uzanan iki ayrı boru hattının döşenmesini öngörüyor. Proje için, boru hatlarının geçeceği Almanya, İsveç, Finlandiya ve Danimarka ile mutabakat sağlanmış durumda.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.