Rusya'dan Erdoğan'a yanıt: İdlib'deki yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz

Rusya'dan Erdoğan'a yanıt: İdlib'deki yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Rusya, Astana'ya da Soçi'ye de sadık değil" açıklamasına yanıt verdi.

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Rusya, Astana'ya da Soçi'ye de sadık değil" açıklamasına yanıt verdi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın İdlib'deki yükümlülüklerini tümüyle yerine getirdiğini belirtti.

Kremlin Sözcüsü Peskov, basın toplantısı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili sorular karşısında, "Bunu kabul etmiyoruz. Rusya, İdlib gerilimi azaltma bölgesine ilişkin Soçi Mutabakatı'ndaki yükümlülüklerini tümüyle yerine getiriyor" dedi.

'İdlib'deki durumun istenen seviyeye gelmemesi üzücü'

İdlib'deki durumun istenen seviyeye gelmemesinden üzüntü duyduklarını kaydeden Peskov, "Maalesef bu bölge, çok sayıda teröristin bir arada bulunduğu yer olarak kalmaya devam ediyor. Teröristler, Suriye hükümet güçlerinin yanı sıra Hmeymim'deki Rus üssüne düzenli olarak saldırılar düzenliyor. Bu durumdan büyük bir endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusya destekli Esed rejiminin İdlib'e yönelik saldırıları nedeniyle Rusya'ya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile gerek Soçi gerek Astana'da bazı görüşmeler, anlaşmalar oldu. Bu anlaşmalara Rusya'nın sadık kalması halinde biz de aynı sadakatle yola devam ederiz. Şu an itibarıyla maalesef Rusya, Astana'ya da Soçi'ye de sadık değil" demişti.

Rus bombardımanı devam ediyor

Öte yandan İdlib'in güneyindeki sivil yaşam alanlarına yönelik hava ve kara bombardımanı devam ediyor. Rusya ve Esed rejimine bağlı savaş uçakları bölgede sivillerin yaşadığı alanları yoğun bir şekilde hedef alıyor.

Rusya'nın hava saldırıları sebebiyle Türkiye sınırındaki bölgelere kaçan Suriyeli sivillerin sayısı ise 400 bini aşmış durumda. 

Suriyeli aktivist grupların aktardığı rakamlara göre Rusya ile Türkiye arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan Soçi Mutabakatı sonrasında 2 bine yakın sivil hayatını kaybetti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.