Rusya'dan 'internet kesintisi' açıklaması: Herkes özgür internetten yana

Rusya'dan 'internet kesintisi' açıklaması: Herkes özgür internetten yana

Rusya'da internete yönelik yapılan düzenlemelerin protesto edilmesi hakkında konuşan Kremlin Sözcüsü Peskov, idari ve teknik tedbirlerin internetin yurt dışından kapatılması olasılığına karşı korunmak için alındığını söyledi.

Rusya'da internete yönelik yapılan düzenlemelerin protesto edilmesi hakkında konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, idari ve teknik tedbirlerin internetin yurt dışından kapatılması olasılığına karşı korunmak için alındığını söyledi.

Gazetecilere konuşan Peskov, dün televizyonda izlerken Moskova'da ‘özgür internet' için yapılan protestonun katılımcılarından birinin, hükümetin internete erişimi tamamen kapatmak istediğini söylediğini ifade etti.

Peskov, "Bu kesinlikle vesvese. Bu arada protestocu nedense yurt dışından birilerinin düğmeye basıp onu internetten mahrum bırakabileceğinden çekinmiyor. Başta bundan kaçınmak gerek. Hükümetin eylemleri vatandaşlarımızı bu tür engelleme işlemlerinden korumaya yönelik" dedi.

Peskov açıklamalarına şöyle devam etti: "Herkes özgür internetten yana: Tasarının mimarları da, devlet başkanlığı da, hükümet de. Kimse internetin kesilmesinden, küresel internetin kısıtlanmasından yana değil. Bu yüzden internetin özgürlüğü çerçevesinde eyleme katılanları desteklemek mümkün. Ancak tasarıların, internetin kısıtlanmasına yönelik olduğu şeklindeki yanlış anlamalarını ve vesveselerini değil. Tasarılar interneti olası saldırgan eylemlere karşı koruma amaçlı."

Duma, 12 Şubat'ta Rusya'da internetin korunmasına yönelik kurumsal, idari ve teknik tedbir paketini kabul etti. Tasarının mimarlarından Rus senatör Andrey Klişas, bunun internetin kesintisiz çalışması için bağımsız altyapı kurulmasını sağlayacağını ifade etti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.