Rusya'dan Trump'ın 'askerleri çekme' çağrısına yanıt: Önce Suriye'den çekilin

Rusya'dan Trump'ın 'askerleri çekme' çağrısına yanıt: Önce Suriye'den çekilin

ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela'daki Rus askerlerini çekmesi yönündeki çağrısı Moskova yönetimi tarafından 'meşru hükümetin onayı olduğu' gerekçesiyle reddedildi.

Moskova yönetimi ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'nın Venezuela'daki askerlerini çekmesi yönündeki çağrısını reddetti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova "Rus askerinin Venezuela'da bulunmasının meşru hükümet tarafından kabul edildiğini" söyledi.

Önce ABD askerlerinin Suriye’den çıkması gerektiğini ifade eden Rus sözcü "Birine bir yerden çıkması için tavsiyede bulunmadan önce ABD’nin Suriye’den çekilmesi gerekiyor. Bir ay geçti. Çekilip çekilmeyeceklerini açıklamaları gerek." açıklamasında bulundu.

ABD: Tüm seçenekler masada

Trump, çarşamba günü yaptığı açıklamada Rusya'yı Venezuela'daki askerlerini çekmeye çağırmış ve bunun gerçekleşmesi için tüm seçeneklerin masada olduğunu söylemişti. Trump, "Rus askerlerini Venezuela’dan çıkartabilmek için bütün seçenekler açık. Rusya buradan çıkmak zorunda” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum