Rusya'dan Venezuela'da büyük ortak proje açıklaması

Rusya'dan Venezuela'da büyük ortak proje açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Venezuela ile ilişkilerin daha da ilerlemesini, ülkede gerçekleştirilen büyük ortak projelerin gelişmesini umduklarını belirtti.

Gazetecilere konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Venezuela ile işbirliğimizin devam etmesini umuyoruz, bir dizi şirketimiz orada büyük projeler gerçekleştiriyor. Bu projelerin iyi gelişim imkânlarının bulunduğunu düşünüyor, Venezuelalı partnerlerimizin mevcut siyasi, ekonomik zorlukların üstesinden en yakın zamanda gelmesini umuyoruz" dedi. Rusya'nın Venezuelalı partnerleriyle sürekli temas halinde olduğunu belirten Peskov, temasların süreceğini de belirtti.

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rodrigez'le görüşmemesinin Venezuela'daki durumla ilgili olup olmadığına ilişkin soruyu da "Hayır, bununla ilgisi yok. Başkan yardımcısı, üst düzey kabul edildi, Rusya ile ilgili bir temas eksikliği yok. Putin'le görüşmemelerinin Venezuela'daki durumla hiçbir alakası bulunmuyor. Nedeni Putin'in yoğun programı" dedi.

Venezuela Başkan Yardımcısı Delsey Rodrigez, Moskova'da Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Lavrov'a ‘Rusya'nın gösterdiği destekten' dolayı teşekkür etmişti.

Pakistan ve Hindistan gerginliği

Peskov, Rusya'nın Pakistan ve Hindistan arasında yaşanan gerginliğin giderilmesi konusunda da destek vermeye hazır olduğunu ekledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.