Rusya'nın tahıl anlaşmasından çekilmesi sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama

Rusya'nın tahıl anlaşmasından çekilmesi sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın tahıl anlaşmasından çekilmesinin ardından bir açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilmesi hakkında "Salgının ilk günlerinden itibaren hiç bir ayrım yapmadan elimizdeki tüm imkanları insanlık için seferber ettik. Şimdi benzer süreç küresel üretim ve tedarik zincirlerinde yaşanmaktadır. Dünya buğday üretiminin yaklaşık 3'te biri Ukrayna ve Rusya tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu buğdayların açlık tehdidiyle karşı karşıya olan ülkelere ulaştırılması konusunda gösterdiğimiz gayretin en yakın şahidi sizlersiniz. İstanbul'da kurulmasını temin ettiğimiz ortak mekanizma ile Ukrayna buğdayının 9.3 milyon tonunu dünyanın hizmetine sunarak gıda krizinin nispeten azaltılmasını sağladık. Her ne kadar Rusya kendisi için aynı kolaylıkların gösterilmemesi sebebiyle bu konuda mütereddit davransa da biz insanlığa hizmet için gayret göstermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Rusya dün tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini duyurmuştu.

Bunun ardından buğday fiyatlarının arttığı açıklandı.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.