Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna düzenlediği saldırıda 17 kişi öldü

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna düzenlediği saldırıda 17 kişi öldü

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda Kostiantinivka kentine düzenlediği saldırı, ABD ve Avrupa Birliği tarafından kınandı.

(Fotoğraf)

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Kostiantinivka kentine düzenlediği saldırıda biri çocuk en az 17 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Saldırı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Kiev ziyareti sırasında düzenlendi.

Saldırıyı kınayan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, savaş alanına yakın olan sanayi kentinde bir pazar yerinin, dükkanların ve bir eczanenin vurulduğunu söyledi.

Rusya'nın işgali öncesinde nüfusu 700 bin civarında olan Kostiantinivka, aylarca yoğun çatışmaların yaşandığı Bahmut'a yaklaşık 30 kilometre, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in Zelenski ve diğer Ukraynalı liderlerle görüşüğü başkent Kiev'e ise 560 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Ukraynalı yetkililerin mesajlaşma uygulaması Telegram'da paylaştıkları videoda dükkanların bulunduğu bölgede patlama sesi duyuldu, insanların yere düştüğü, kimilerinin kendilerini korumak için kaçıştığı görüldü. Yerel basın, olayı füze saldırısı olarak niteledi.

Zelenski, “Bu Rus kötülüğünün en kısa zamanda mağlup edilmesi şart. Şerrin küstahlığı. Mutlak bir acımasızlık” dedi.

Zelenski, daha sonra Kiev'de düzenlenen basın toplantısında, bunun “barış içinde bir kente yönelik” kasti bir saldırı olduğuna inandığını dile getirdi ve ”Rusya Federasyonu tarafından düzenlenen bir terör saldırısı daha. Kesten çarşıyı vurdular” dedi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klimenko, hayatını kaybeden 17 kişi dışında kentin merkezindeki çarşıyı hedef alan saldırıda en az 28 kişinin yaralandığını söyledi.

Klimenko, Telegram'da enkaz altında arama yapan ve siyah ceset torbalarıyla ölenleri taşıyan kurtarma ekiplerinin fotoğraflarını paylaştı.

Bölge savcıları, yaralı sayısını 31 olarak verdi ve 20 dükkanın, elektrik hatlarının, bir idari binanın, bir apartman binasının hasar gördüğünü kaydetti. Sekiz perakende mağazasının ve otomobillerin de yandığı bildirildi.

Henüz saldırıya ilişkin açıklama yapmayan Rusya, sivilleri kasten hedef aldığı iddiasını reddetti. Kremlin'den bugün erken saatlerde Blinken'in Ukrayna ziyaretiyle ilgili açıklamadaysa Moskova'nın, Washington'un “son Ukraynalı'ya kadar bu savaşı devam ettirmesi için” Ukrayna ordusuna destek sağlamayı planladığına inandığı ifadesi kullanıldı.

Kaynak: VOA Türkçe

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.