Rusya: Ukrayna karşı taarruzda hiçbir başarıya ulaşamadı

Rusya: Ukrayna karşı taarruzda hiçbir başarıya ulaşamadı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna ordusunun karşı saldırıda hiçbir başarı elde edemediğini iddia etti.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Rus Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesiyle Moskova’da düzenlediği konferans görüşmesinde Ukrayna ordusunun karşı saldırının devam ettiği üç ay boyunca hiçbir yönde hedeflerine ulaşamadığını söyledi.

Sputnik'in haberine göre “Kiev rejimi, devasa kayıplara rağmen üç aydır sözde karşı taarruzu sürdürmeye çalışıyor. Ukrayna silahlı kuvvetleri hiçbir yönde hedeflerine ulaşamadı” diyen Şoygu, Rus Silahlı Kuvvetleri'nin ise "tüm temas hattında aktif olarak faaliyet göstermeye devam ettiğini" ifade etti.

Kiev'in Batı’dan askeri ve ekonomik yardım almayı sürdürme çabasında olduğuna dikkat çeken Şoygu, “Ukrayna liderliği, daha fazla askeri ve ekonomik yardım alabilmek için Batılı küratörlere taarruz eylemlerinde en azından bir miktar başarı göstermeye çaresizce çabalıyor, bu da yalnızca çatışmayı uzatıyor” diye konuştu.

En büyük gerilimin Zaporijya yönünde yaşandığını söyleyen Şoygu, “Düşman, personeli Batılı eğitmenlerin rehberliğinde eğitilen stratejik rezerv tugaylarını çatışmaya soktu” ifadelerini kullandı. Rus bakan, Ukrayna ordu birliklerine önemli kayıplar verdirildiğini iddia etti.

Yaklaşık 3 aydır süren karşı saldırılarda Ukrayna Rus savunma hatlarının ilk kısmını yardığını ifade ederken Rusya ise Ukrayna'nın ilerleme kaydedemediğini savunuyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.