Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda izlediği strateji: Bombala ve yok et

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda izlediği strateji: Bombala ve yok et

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Donbas'ta saldırılarını büyük oranda artırma stratejisi izlediğine dikkat çekti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın ülkenin doğusunda, stratejik öneme sahip Sveyerodonetsk ve  Lysychansk şehirlerini yoğun bombardıman altına tuttuğunu işaret ederek "Donbas'ın tamamını adım adım yok etmeyi hedeflediğini" söyledi.

Rusya, Donbas'ın Luhansk bölgesindeki söz konusu iki stratejik konumdaki şehri haftalardır ele geçirmeye çalışıyor. Bu kapsamda Rus güçleri bölge üzerinde geniş ölçekli saldırılar yürütüyor. Rusya'nın bölgedeki saldırıları hakkında konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Oleksiy Arestoviç, bölgedeki çatışmaların doruk noktasına çıkabileceğinin sinyalini verdi.

Luhansk bölgesi Valisi Serhiy Hadai ise, yoğun bombardıman altında olduklarını belirtirken, Sveyerodonetsk ve çevre köylerde çok şiddetli çatışmalar yaşandığını kaydetti.

Rusya artan saldırıları sonrası Lysychansk şehrinde Loskutivka ve Rai-Oleksandrivka köylerinin kontrolünü ele almıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın şiddetli bir biçimde her bölgeyi bombaladığını söyledi ve Avrupa Birliği'nde Ukrayna'ya resmi olarak aday statüsü verilmesi görüşmeleri devam ederken, Avrupalı ülkelere silah tedarikinin hızlandırılması çağrısında bulundu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.