Ukrayna Donbass'taki stratejik şehirden çekiliyor

Ukrayna Donbass'taki stratejik şehirden çekiliyor

Rusya'nın yoğun bombardımanı ile birlikte stratejik öneme sahip iki şehirde şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna yönelik yoğun saldırıları Ukraynalı güçleri birçok bölgeden çekilmeye zorluyor.

Stratejik öneme sahip Severodonetsk ve Lısıçansk şehirlerini bir süredir yoğun bombardıman altına tutan Rus güçleri, iki şehri de ele geçirmek üzere saldırılarını artırıyor.

Ukraynalı yetkililerin, Severodonetsk şehrinde bulunan orduya yaptığı bildiride, şehirden geri çekilmek için hazırlıklara başlamaları gerektiği mesajı verildi.

Luhansk bölgesi Valisi Serhiy Hadai Ukrayna devlet televizyonuna yaptığı konuşmada, "Aylardır yoğun bir şekilde bombalanan bölgelerde asker bulundurmanın bir anlamı yok." ifadesini kullandı.

İmha edilen mevzilerde kalmanın bir öneme sahip olmadığını vurgulayan Hadai, Ukraynalı güçlere verilen emirde, Severodonetsk şehrini terk edip yeni pozisyon almalarının söylendiğini belirtti.

Hadai ayrıca, Ukraynalı güçlerin operasyonlara yeni konumlandıkları bölgelerden devam edeceğini duyurdu.

Ukraynalı yetkililer Severodonetsk şehrinde altyapının tamamen hasar gördüğünü ve Rus bombardımanı sonucu evlerin %80'inin kullanılamaz hale geldiğini belirtiyor.

Rusya'nın yoğun bombardımanı

Rusya'ya bağlı silahlı güçler yönünü bir süredir Ukrayna doğusundaki stratejik öneme sahip Severodonetsk ve Lısıçansk şehirlerine çevirmişti.

Rus güçlerinin söz konusu iki şehirde varlığını genişlettiği ve bazı köyleri ele geçirdiği bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Donbas'ta bulunan bu iki şehrin yoğun bombardıman altında olduğunu ve Rus güçlerin Donbas'ın tamamını adım adım yok etmeyi hedeflediğini söylemişti.

Luhansk Valisi Hadai geçtiğimiz gün, Severodonetsk ve çevre köylerde çok şiddetli çatışmaların devam ettiğini kaydetmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.