Saadet Partisi CHP'den 3 vekil çıkardı

Saadet Partisi CHP'den 3 vekil çıkardı

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Saadet Partisi’nin kendi aday listesinden vekil çıkaramadığı ancak ittifak içinde yapılan anlaşmayla CHP kontenjanından 3 vekil çıkardığı ifade edildi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, 24 Haziran seçimleri için CHP ve İyi Parti ile ittifak yapan Saadet Partisi, seçim sonuçlarının ardından aldığı oy ile kendi aday listesinden vekil çıkartamazken CHP kontenjanından listeye soktuğu 6 isimden 3’ünü Meclis’e taşıdı.

Aday listelerinin açıklanmasıyla birlikte ittifak içinde ittifak yapıldığı ortaya çıkmıştı. Muhalefetin kurduğu millet ittifakında yer alan Saadet Partisi’nin 6 adayı CHP’den aday gösterilerek seçime girmişti. Saadet Partisi seçim sonuçlarının belli olmasıyla birlikte aldığı oy oranı ile vekil çıkartamadı. Ancak CHP listelerine yerleştirdiği 6 isimden 3’ü vekil seçildi.

İstanbul

1. bölge 11. sıra adayı Hüseyin Emre Bağce

3. bölge 9. sıra adayı Nazır Cihangir İslam

Konya

2. sıra adayı Abdülkadir Karaduman

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.