Saadet Partisi seçim beyannamesini açıkladı

Saadet Partisi seçim beyannamesini açıkladı

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, partisinin seçim beyannamesini açıkladı.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun 'Türkiye Vizyonu' başlığıyla açıkladığı seçim beyannamesindeki vaatlerini, "Şeffaflık ve hesap verebilirlik olacak. Vatandaşın bilgisine ulaşamadığı hiçbir ihale, sözleşme olmayacak. Güçlü iç ve dış denetim mekanizmaları kurulacak. Kutuplaşmaya fırsat verilmeyecek. Yargı tarafsızlığı sağlanacak. Kuvvetler ayrılığı tesis edilecek" diye sıraladı.

Karamollaoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

-Kutuplaşmaya izin vermeyeceğiz. Her türlü kutupluşmayı ortadan kaldıracağız. Devlet küfürle ayakla durur amma zulümle ayakta duramaz. Devletin bekası da milletin bekası da adalet ile ayakta durur. Hukuk devletin bütün organları üzerinde egemen kılınacaktır.

​-HSK tarafsızlığını ve bağımsızlığını bütünüyle yitirmiştir. Saadet iktidarında herkes Ankara'da hakimler var diyebilecektir. Savcılar ve avukatların konumları denk hale getirilecektir. Böylece savunma hakkı güçlendirilecektir, avukatların delil toplaması önündeki engeller ortadan kaldırılacaktır.

-Yargı yürütmenin etkisine girmiştir. Kuvvetler ayrılığı Saadet Partisi'nin vazgeçilmez ilkesidir. Sultanlarda olmayan bir yetkiyle bu ülkenin yönetilmesine kesinlikle müsaade etmemekte kararlıyız.

-Kürt sorununu çözmeye kararlıyız. Bütün insanlar eşit doğarlar.

-İktidarın yaptığı sorumsuz harcamalar ve akılsız yatırımlar vatandaşa yansıtılmaktadır. Vergiler vatandaş için bir ödev olmaktan çıkmış zulüm haline dönmüştür.

-Bugün tatbik edilen ekonomik politikasının adı rant politikasıdır. Rant ekonomisiyle ülke yönetiliyor. Vergi, zam, faiz, düşük ücret ve düşük taban fiyatları vasıtasıyla halkın sahip olduğu bütün imkanlar elinden alınmaktadır. Milli kuruluşlar yabancı ve yerli tekellere haraç mezat satılmış ve hala da satılmaya devam etmektedir.

-Saadet iktidarında ilk işimiz vergi yükünü hafifletmek, vergide adaleti tesis etmek olacaktır. Saadet iktidarında çarpık ve adil olmayan vergi sisteminde köklü değişiklikler yapmakta kararlıyız. 

-Asgari ücret yoksulluk sınırının mutlaka üzerinde olacak ve iş verene de yüklememek için asgari ücret vergiden muaf tutulacaktır. Ve sık sık tekrarladığımız gibi asgari ücrette hedef açlık sınırı değil, yoksulluk sınırı olacaktır. Biz bunu ani, altından kalkılmaz bir yük olarak elbette iş verene yansıtmayacağız. Yıllık ortalama yüzde 7-10 civarında yapacağımız artışlarla 10 — 15 sene içerisinde bu hedefleri mutlaka gerçekleştireceğiz.

-Akaryakıttan alınan yüksek vergi oranlarının da azaltılması, düşürülmesi gerektiğine inanıyoruz.

-YÖK kaldırılacaktır. Bunu ne yazık ki bugüne kadar ifade etmeyen siyasi parti kalmadı ama her ne hikmetse iktidara geldiklerinde buradan hep imtina ettiler. Ama biz bu konuda kararlıyız.

-Çalışan kadınlarımıza destek verilecek, doğum yapan anneler istedikleri takdirde gereği kadar belki 2-3 yıla kadar doğum izni alabileceklerdir.

-Emeklilerimizin maaşlarına her yıl, refah payı adı altında o yılın büyüme oranı kadar zam yapılarak, ekonomik büyümeden kendilerine bir pay sağlanacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.