Sağlık Bakanı Koca: İki ay direnelim

Sağlık Bakanı Koca: İki ay direnelim

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından koronavirüs ile ilgili olarak bir açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabından kameralar karşısında yaptığı açıklamayı paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kışın kapalı ortamlarda yakın birliktelikler olduğu için koronavirüsün daha hızlı yayıldığını, yazın etkisinin azalacağını söyledi.

Bakan Koca sosyal medya hesabından paylaştığı videolu mesajda, "2 AY DİRENELİM. YAZIN VİRÜSÜN ETKİSİ AZALIYOR. Bilim Kurulumuzun öngörüsü bu yöndedir. Bu hastalık daha çok bir kış enfeksiyonu. Tedbir alırsak, yayılmayı önlersek, büyük olasılıkla, 2 ayda hayat normale döner." ifadelerini kullandı.

Koca, videoda ise şunları belirtti:

"Yaz döneminde bu virüsün etkisinin azalacağı genel olarak bilim kurulunun da öngörüsü. Aslında kışın bu enfeksiyonun yoğunluğu, kapalı ortamlarda yakın birlikteliklerin fazla olması, bu yaygınlığı daha çok artıran unsur. Önümüzdeki bir, bir buçuk, bilemediniz en fazla 2 aylık süreç bizim için son derece önemli ve bu dönemde panik asla oluşturmadan alacağımız kararlar daha çok ertelemeye yönelik; bir, bir buçuk ay sonrasına ötelemeye yönelik olmalı. Bu dönemin geçici olması için de salgının yaygınlığını önlemek gerekiyor.”

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.