Sakarya Üniversitesi öğrencilerinden Doğu Guta'ya destek açıklaması

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinden Doğu Guta'ya destek açıklaması

Sakarya Üniversitesi Müslüman Gençler Topluluğu, Suriye gündemiyle alakalı üniversite kampüsünde basın açıklaması yaptı.

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin Suriye ile ilgili yaptığı basın açıklamasından bazı başlıklar şu şekilde:

Zalimlere duyduğumuz amansız nefreti, Müslümanlara olan sonsuz desteğimizi dile getirmek için toplanmış bulunuyoruz.

Hangi ülkeyi, kimleri, hangi mazlumları sayacağımızı belirleyemedik. Guta’ya mı, Halep’e mi, İdlib’e mi, Gazze’ye mi, Afganistan’a mı, Pakistan’a mı, Türkistan’a mı, Mısır’a mı, Irak’ mı, Arakan’a mı? Kime, nereye hasredelim sözlerimizi?

Değerli arkadaşlar, ‘bir biz mi değerliyiz yeryüzünde, bir bizim mi pahalı kanlarımız, ümmetin evlatlarının kanı ucuz ve değersiz mi bu kadar’ demeye, nefsimizi aşağılamaya geldik. Ümmetin dökülen kanlarını kendi kanlarımız gibi gördüğümüzü, bu kanların hesabının mutlaka ama mutlaka alınacağını ve bu kanların asla ucuz olmadığını haykırmaya geldik.

Müslümanlar Sahipsiz

Kardeşlerim, bilmenizi isterim ki bugün Müslümanlar doğuda da batıda da sahipsizdirler. Dünyada akan Müslüman kanının hesabını soran ne bir Birleşmiş Milletler ne de bir devlet bulunmaktadır. Uluslararası örgütler büyük devletlerin hesabına çalışırken, bölgesel güçler kendi ulusal çıkarlarının ve basit menfaatlerinin pesinden gitmektedir. Hemen yanımızda, Suriye’de aşağılık katil Esed ve onun aşağılık dostları İran ve Rusya’nın eliyle Müslüman kanı Fırat nehrinin sularını aşmışken hiçbir ordu ne ölen analar için ne parçalanan bebekler için ne de yitip giden onca canlar için kılını kıpırdatmadı.  Ne Cenevre, ne Astana ne de Soçi’de aradıkları şey Müslümanların selameti değil kendi çıkarlarıydı. Çıkarlar örtüşmeyince yine Müslüman kanı akmaya devam etti.

Son mesajımız şudur ki;

Ey Trump, Putin, Esed ve diğer tüm necisler! Sizlerin ve aşağılık düzenlerinizin yok olması Müslüman gençlerin vazgeçilmez hedefidir . Ölecek ve cehenneme sürüleceksiniz.

Ey kanayan yaram, ümmetim ve mustazaf halklar, sabredin ve Allah’a bağlanın, sizi unutmayacak, konfora köle olmayacağız.

Şüphesiz Galip olan Allah’tır. İnşallah pek yakında ümmetin kurtuluşuna, zalimlerin çöküş ve kayboluşuna hep beraber şahit olacağız.

Basın açıklamasının videosu aşağıdadır:

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.