"Saldırılar İsrail'in zorba tutumunu tekrar gösterdi"

"Saldırılar İsrail'in zorba tutumunu tekrar gösterdi"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarla ilgili, "Saldırılar İsrail’in hukuk tanımaz,zorba ve işgalci tutumunu bir kez daha göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarla ilgili, "Saldırılar İsrail’in hukuk tanımaz,zorba ve işgalci tutumunu bir kez daha göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Kalın, "İsrail, Gazze halkına yönelik bu saldırıları derhal durdurmalıdır. İsrail'in saldırıları karşısında sessiz kalan uluslararası toplum, sorumluluk üstlenmeli ve harekete geçmelidir." dedi.

"Tek çözüm, iki devletli çözümdür"

Filistin'de tek çözümün iki devletli çözüm olduğunu vurgulayan İbrahim Kalın,  "Mevcut İsrail hükümetinin iki devletli çözüme inanmadığı ve süreci sabote etme gayreti içinde olduğu açıktır. Filistin halkının bağımsızlığını ve güvenliğini dikkate almayan hiçbir çözümün kabul edilmesi mümkün değildir. Filistin halkı yalnız ve çaresiz değildir." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.