"Salgın en iyimser ihtimalle yıl sonuna kadar devam edecek"

"Salgın en iyimser ihtimalle yıl sonuna kadar devam edecek"

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in yanında çalışan üst düzey bir yetkili olan Helge Braun, koronavirüs salgınının en azından yıl sonuna kadar devam etmesini beklediklerini söyledi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in yanında çalışan üst düzey bir yetkili olan Helge Braun, Deutschlandfunk radyosuna bugün yaptığı açıklamada koronavirüs (Covid-19) salgınının en azından yılsonuna kadar devam etmesini beklediklerini söyledi.

Braun, “Şu an salgının sonrasını yaşamıyoruz, salgının tam da ortasındayız ve bunu yaşıyoruz. Bu salgın bir süre daha bizim aramızda olacak en azından bu yılın sonuna kadar. Bu da en iyimser tahmin” dedi.

Merkel, dün kamu izolasyonu önlemlerini hafifletme adımlarını açıkladı. Ancak aynı zamanda enfeksiyon tekrar yayılırsa kısıtlamaların yenilenmesine izin veren bir mekanizma oluşturdu.

Şansölye Angela Merkel hükümeti, yaklaşık iki ay önce, koronavirüs salgını nedeniyle Mayıs ortasından itibaren futbol maçlarının seyircisiz devam etmesine izin verdi.

Her takım için el sıkışmasının ve grup fotoğraflarının önlenmesi de dahil olmak üzere oyunculara önleme tedbirleri uygulanacağı belirtildi. Yedek kulübesindeki oyuncular arasında sosyal mesafenin korunacağını ifade etti. Almanya, beş büyük Avrupa Şampiyonası arasında tekrar aktif olan ilk ülke oldu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.