Koronavirüs belirtilerine 'koku ve tat alma duyusu kaybı' eklendi

Koronavirüs belirtilerine 'koku ve tat alma duyusu kaybı' eklendi

İngiltere, koronavirüsün semptomlarının bulunduğu listeye koku ve tat alma duyusu kaybını da ekledi.

İngiltere, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yüksek ateş ve devam eden öksürük gibi resmi semptomlarının bulunduğu listeye koku ve tat alma duyusu kaybını da ekledi. Bir adımın, Covid-19 salgınında yaklaşık yüzde 2’lik bir artışın izlenmesine yardımcı olması umuluyor.

Reuters’ın haberine göre İngiltere Tıbbi Baş Yardımcı Memuru Prof. Dr. Jonathan Van-Tam tarafından açıklanan bu adım, bilim adamlarının hükümete yaptıkları, bu belirtilerin listeye eklenmesi halinde daha fazla vakanın tespit edilmesine yardımcı olabileceği tavsiyesi üzerine atıldı.

Daha önce ‘Smith Klein Pecham’, ‘Roche’ ve ‘Aventis Pasteur’ şirketleriyle çalışan Van-Tam, gazetecilere verdiği demeçte koku duyusu kaybının, koronanın resmi belirtileri olan devam eden öksürüğün ve yüksek ateşin yanına ekleneceğini söyledi. Van-Tam, koku duyusu kaybı ifadesinin, birbirine yakın olduğu için koku ve tat duygusu kaybı olarak bilineceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Covid-19'un bilinen diğer belirtileri arasında yorgunluk, ishal, karın ağrısı veya iştahsızlık da yer alsa da bu belirtiler, Covid-19 teşhisine dahil edilmiyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.