Sarı Yelekliler gösterileri 14'üncü haftasında

Sarı Yelekliler gösterileri 14'üncü haftasında

17 Kasım 2018'den beri Fransa'da devam eden Sarı Yelekliler gösterileri 14. haftasına girerken, göstericiler "Macron istifa" sloganları atarak hükümeti istifaya çağırdı.

Fransa’da 17 Kasım 2018’den itibaren her cumartesi günü eylem yapan Sarı Yelekliler, 14’üncü haftada da sokaklara indi. Anketler gösterilere desteğin azaldığını belirtirken Sarı Yelekliler, protestolarının ‘hümanist' olduğunu ve 'herkesin iyiliği için' gösterilere devam ettiklerini söyledi.

Akaryakıt zamlarını protesto etmek için başlayan ve Fransa’daki hayat pahalılığına tepki gösteren Sarı Yelekliler, “Macron istifa!” sloganlarıyla Paris, Bordeaux, Strasbourg, Marsilya ve Lyon gibi büyük kentlerdeki sokakları doldurdu.

Madeleine adlı 33 yaşındaki bir gösterici, “Bazı insanların gösterilerden bıkmasını anlayabiliyorum fakat bunu sadece kendimiz için yapmıyoruz. Bu gösteriler oldukça hümanist ve herkesin faydasına yapılıyor. Eğer şu anda eylemlerden bıkmışlarsa, onlar bakımından çok kötü bir durum” dedi.

Başkent Paris’te eylemciler ve polis arasında çatışma yaşanırken kolluk görevlileri olaylara biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.

Fransız televizyon kanalı BFM TV, Toulouse’da bazı göstericilerin Amazon şirketine ait bir depoyu bloke ederek çöp konteynırlarını ateşe verdiğini duyurdu.

Resmi rakamlara göre başladığı kasım ayında eylemlere ulusal çapta 300 binin üzerinde gösterici katılırken geçen hafta bu sayı 50 bin civarındaydı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.