Fransa'da devam eden 'Sarı Yelekliler' gösterilerinde bir göstericinin kolu koptu

Fransa'da devam eden 'Sarı Yelekliler' gösterilerinde bir göstericinin kolu koptu

Fransa'da hala devam eden Sarı Yelekliler gösterileri 13. haftasına girerken, göstericilerden birisinin polis tarafından atılan parça tesirli gaz bombası sebebiyle kolunun koptuğu bildirildi.

Fransa'da 3 aydır devam eden Sarı Yelekliler eyleminin 13'üncüsü yine şiddet olaylarına sahne oldu. Paris'te Ulusal Meclis binası önünde yaşanan çatışmalarda bir göstericinin polis tarafından atılan parça tesirli gaz bombası nedeniyle kolu koptu.

Akşam saatlerinde başta Paris olmak üzere, pek çok kentte polis ile gösterciler arasında çatışmalar çıktı. İçişleri Bakanlığı'na göre gösterilere ülke genelinde 51 bin 400 kişi katıldı, olaylarda ise Paris'te 36, diğer illerde de 30 kişi gözaltına alındı.

Fransa'da 3 aydır devam eden Sarı Yelekliler eyleminin 13'üncüsü yine şiddet olaylarına sahne oldu. Paris'te Ulusal Meclis binası önünde yaşanan çatışmalarda bir göstericinin polis tarafından atılan parça tesirli gaz bombası nedeniyle kolu koptu. Akşam saatlerinde başta Paris olmak üzere, pek çok kentte polis ile göstericiler arasında çatışmalar çıktı. İçişleri Bakanlığı'na göre gösterilere ülke genelinde 51 bin 400 kişi katıldı, olaylarda ise Paris'te 36, diğer illerde de 30 kişi gözaltına alındı.

Paris'te sabah saatlerinde, Champs Elysees caddesinden başlayan ve sakin bir havada geçen gösteriler kortejin Fransız Ulusal Meclisi önüne ulaşmasıyla şiddetlendi. Bir grup göstericinin, Ulusal Meclis'in önüne çekilen güvenlik bariyerlerini itmeye ve Meclis'i çevreleyen demir parmaklıklara işemeye başladığı gözlendi. Eylemcilerin demirleri tırmanarak ve bariyerleri yıkarak Meclis'e girmeye çalışması üzerine polis, gaz ve ses bombasıyla göstericileri dağıtmaya başladı.

Görgü tanıklarına göre, kalabalıkları dağıtmak için atılan bir parça tesirli gaz bombası (grenade de desencerclement), olayları görüntüleyen otuzlu yaşlarda bir sarı yelekli fotoğrafçının kolunu kopardı. Kanlar içinde yere yığılan yaralı gence, önce eylemlerde gönüllü olarak görev yapan "Street Medic" adlı sağlık çalışanları müdahale etti. Ardından alana gelen ambulans eşliğinde hastaneye kaldırıldı. Bu bombayı artık satın almayan ancak depoda kalan stokları kullanmaya devam eden Fransız polisi, 'göstericinin kolunun henüz bu gaz bombası nedeniyle koptuğunun tespit edilmediğini, resmi raporunu bekleyeceklerini' açıkladı.

Sarı Yelekliler'in 27 Ocak'taki eylemleri sırasında da hareketin önemli liderlerinden Jerome Rodrigues polis tarafından atılan 'flash ball/ plastik mermiler' nedeniyle bir gözünü kaybetmişti. 

Eylemlerin başından bu yana polis tarafından kullanılan flash ball ve parça tesirli gaz bombası nedeniyle bir kişi yaşamını yitirirken, 20 kişi gözünü, 4 kişi de kolunu kaybetti

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.