Fransa'dan Sarı Yelekliler protestolarını engelleyen yasa tasarısı

Fransa'dan Sarı Yelekliler protestolarını engelleyen yasa tasarısı

Fransa Parlamentosu, üç aydır hükümete karşı devam eden 'Sarı Yelekliler' protestolarının durdurulmasını hedefleyen yasa tasarısını onayladı.

Sarı Yelekliler protestolarının durdurulmasını hedefleyen yasa tasarısının sivil özgürlükleri engelleyebileceği yönündeki eleştirilere rağmen, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un partisinin sahip olduğu çoğunluk ile parlamentoda 92’ye karşılık 387 ile oyla kabul edildi.

Yasa tasarısı, şu an parlamentonun üst meclisinde görüşülecek, ancak son sözü Fransa Ulusal Meclisi söyleyecek.

Yasa tasarısı, protestocuların yüzlerini gizlemelerini yasaklarken, protesto gösterilerinde potansiyel sorun çıkaracak kişilerin gözaltına alması konusunda polisin yetkisini güçlendiriyor ve yerel makamlara protestolar önleme hakkı veriyor.

Sarı Yelekliler hareketi, yakıt vergilerini protesto etmek amacıyla Kasım ayında kurulurken, gösteriler hızla yayıldı. Hareket adını, Fransa’da her arabada bulunması zorunlu olan reflektörlü sarı yeleklerden aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.