Macron'un popülaritesi artarken Sarı Yelekliler'e destek azalıyor

Macron'un popülaritesi artarken Sarı Yelekliler'e destek azalıyor

Odaxa Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un popülaritesi, ‘Sarı Yelekliler’ protestolarının başlamasından bu yana yükselirken, protestoculara verilen destek azaldı.

Odaxa Enstitüsü tarafından yayınlanan son ankete göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un popülaritesi, Kasım ayının ortalarında ‘Sarı Yelekliler’ protestolarının başlamasından bu yana yükselirken, protestoculara verilen destek azaldı.

Söz konusu anket, Fransızların yüzde 32’sinin Macron’un iyi bir cumhurbaşkanı olduğunu düşündüğünü ortaya koyarken, ankete katılanların yüzde 55’i Sarı Yelekliler’in protestolarının artık durması gerektiğini düşünüyor.

Ülkede protestoların başladığı dönemde de Macron’a verilen halk desteği yüzde 32 civarındaydı. Macron'un popülaritesine ilişkin yapılan anketlerde şimdiye kadar görülen en düşük oran yüzde 27 oldu. 

Sarı Yelekliler isimli protestocular, gerek Paris'in merkezinde, gerekse diğer şehirlerde arabaları ateşe verip, iş yerlerine zarar verirken, bu durum Macron’un popülaritesinin artmasını sağladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.