Fransa'da büyük gün: Macron Sarı Yelekliler'in taleplerine cevap verecek

Fransa'da büyük gün: Macron Sarı Yelekliler'in taleplerine cevap verecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bu akşam televizyondan Fransız halkına hitap ederek, beş aydır protestolarını sürdüren Sarı Yelekliler'in taleplerine yanıt vermek üzere aylardır beklenen somut eylemleri açıklayacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, beş aydır protestolarını sürdüren Sarı Yelekliler'in taleplerine yanıt vermek üzere düzenlediği Ulusal Büyük Tartışma programının sona ermesinin ardından bu akşam protestocuların politik, sosyal ve ekonomik taleplerine cevap verebilecek önlemleri açıklayacak.

Elysee Sarayı’na göre, Macron bu akşam televizyondan Fransız halkına hitap ederek, aylardır beklenen somut eylemleri açıklayacak.

Cumhurbaşkanı ayrıca Çarşamba günü Elysee Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenlenerek, Sarı Yelekliler'in taleplerine yanıt olarak planlanan somut eylemleri detaylı olarak bildirecek.

Fransa Cumhurbaşkanı, iktidara geldiği andan bu yana karşı karşıya kaldığı en büyük krizi oluşturan Sarı Yelekliler’in taleplerine cevap vermek amacıyla Ocak ayında yeni bir adım atarak, Fransız halkına açık bir mektup yazmıştı. Macron, mektubunda, Fransızları ülke sorunlarını birlikte tartışmaya davet ederek ‘Büyük Ulusal Tartışma’ sürecini başlatmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.