'Sarı Yelekliler' protestoları Belçika ve Hollanda'ya sıçradı

'Sarı Yelekliler' protestoları Belçika ve Hollanda'ya sıçradı

Fransa'da akaryakıta gelen zamları protesto etmek amacıyla başlayan ve ülke geneline yayılan "Sarı Yelekliler" gösterileri, Belçika ve Hollan'da devam ediyor.

'Sarı Yelekliler' akımı farklı ülkelerde de yayılmaya başlarken, hareketin en fazla yankı bulduğu ülkelerden biri Fransa'nın komşusu Belçika oldu.

Brüksel’deki gösterilerdede protestocular polise taşların yanında bazı cisimler fırlatırken Belçika polisi, Başbakan Charles Michel’in istifasını isteyen göstericilere göz yaşartıcı gaz ve basınçlı su kullandı.

Brüksel’deki protesto sırasında polis, Avrupa Parlamentosu’na yürümek isteyen protestoculara müdahale etti. Brüksel polis sözcüsü Ilse Van de Keere 400 civarında protestocudan 100’ünün gözaltına alındığını kaydetti.

Protestocular “sosyal kış” geliyor yazılı pankart taşıdı ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la Belçika Başbakanı Charles Michel’in istifası yönünde sloganlar attı.

Geçen haftada Sarı Yelekliler polisle aynı bölgede polisle çatışmış, 70 kişi gözaltına alınmıştı.

Hollanda’da olay çıkmadı

Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenen protestoda olay çıkmadı. Protestocular şarkılar söyleyerek yürürken, sokaktan geçenlere de çiçekler verdi.

Protestoya katılanlar yüksek vergilerden şikayetçiydi.

Lahey’de de yaklaşık 100 kişi Hollanda Parlamentosu önünde protesto düzenledi. Gösteride olay çıkmadı ancak başkent Amsterdam’daki protestoda polisin 2 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Kaynak: Amerika'nın Sesi, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum