Saudi Aramco koronavirüs öncesi gelir düzeyine ulaştı

Saudi Aramco koronavirüs öncesi gelir düzeyine ulaştı

Suudi Arabistan’ın petrol şirketi Aramco, yılın ilk altı ayı için net 47 milyar dolar net gelir elde ettiğini açıkladı.

Suudi Arabistan’ın petrol şirketi Aramco, yılın ilk altı ayı için net 47 milyar dolar net gelir elde ettiğini açıkladı. Bu son veriler, şirketin, geçen yıl aynı döneme oranla gelirini iki misli artırdığını ve salgın öncesi sağladığı gelire yeniden ulaştığını ortaya koyuyor.

Aramco’nun, 2020 yılının ilk altı ayı içinde salgın yüzünden net geliri 23,3 milyar dolara düşmüştü.

Şirketin CEO’su Amin Nasser basına yaptığı açıklamada, şirketin ikinci çeyrek rakamlarının “dünya çapında enerji talebindeki güçlü bir toparlanmayı yansıttığını” söyledi. Nasser, “Covid-19 varyantlarının yarattığı zorluklar konusunda hala bazı belirsizlikler olsa da, değişen piyasa koşullarına hızlı ve etkili bir şekilde uyum sağlayabileceğimizi gösterdik.” dedi.

Aramco tarafından yapılan açıklamada, şirketin bu yılın ikinci çeyreğindeki performansının esas olarak yüksek ham petrol fiyatlarından kaynaklandığı kaydedildi.

Geçen yıl bu vakit varil başına 45 dolara satılan Brent ham petrol, cuma günü 70 dolardan işlem gördü.

Şirket geçen yılın ikinci çeyreğinde salgın yüzünden 6,6 milyar dolar gelir elde ederken, bu yılın ikinci çeyreğinde 25,46 milyar dolar gelir sağladı. Şirket, bu yılın ilk çeyreğinde ise 21,7 milyar dolar gelir sağladı.

Son OPEC anlaşmasına göre, Suudi Arabistan, geçen yıl mayıs ayından bu yana günde 8 ila 9 milyon varil petrol üretiyor. Aramco'nun mali istikrarı, Suudi Arabistan’ın istikrarı içinde büyük önem taşıyor.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.