Savunma Sanayii Başkanı Demir: Türkiye'nin S-400 tavrı net

Savunma Sanayii Başkanı Demir: Türkiye'nin S-400 tavrı net

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Türkiye’nin S-400’lere ilişkin ortak çalışma grubu konusunda ABD’nin 'hiçbir adım atmadığını' söyledi.

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemi nedeniyle Ankara ile Washington arasında yaşanan gerginlik sürüyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü 5'inci Sanayi Odaklı Bitirme Projeleri Fuarı kapsamında düzenlenen bir etkinliğin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Demir, S-400'ler konusunda Türkiye'nin ortak bir çalışma grubu oluşturulması önerisi konusunda ABD'nin "hiçbir adım atmadığını" söyledi.

"Türkiye'nin S-400 konusunda tavrının net" olduğunu vurgulayan Demir, "Biz bu meseleyi bitirdik' diye defalarca söylendi" dedi. Demir, ABD tarafında S-400'lerin Türkiye'de bulunmasından dolayı teknik bir endişe bulunuyorsa, "Bunu tartışmaya, konuşmaya hazır olduğumuzu defalarca yineledik. Bu konuda bir teknik ekip oluşturup tartışmakla ilgili karşı taraf henüz hiçbir adım atmadı" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.