Seferberlik ilan eden Putin Batı'yı nükleer silahla tehdit etti

Seferberlik ilan eden Putin Batı'yı nükleer silahla tehdit etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da devam eden savaşa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rus lider Vladimir Putin, bir süredir beklenen açıklamasını yaptı.

Putin'in 20 Eylül akşamı beklenen açıklaması 21 Eylül sabahına sarkarken, açıklamada bölgedeki savaşı ileri bir noktaya taşıyacak konulara vurgu vardı.

Ukrayna'da Rus işgali altındaki bölgelerin Rusya'ya katılmasına yönelik referandumlara hazırlanılırken Putin'in açıklamaları bölgede tansiyonu yükseltti.

Putin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

- Rus lider ülkede "kısmi seferberlik" ilan edildiğini belirtti. 300 bin kişiyi kapsadığı ifade edilen kısmi seferberlik, rezerve birlikler, daha önce ordu bünyesinde yer alanlar, belirli askeri uzmanlık ve tecrübelere sahip olanları kapsıyor.

- Putin, bölgede sadece Ukrayna ile değil, Batı'nın tamamıyla savaştıklarını dile getirdi.

- Batı'nın Ukrayna'ya Kırım, Belgorod ve Kursk'u vuracak silahlar verdiğini söyleyen Putin, bunun bütün kırmızı çizgileri aştığını söyledi.

Putin'den nükleer tehdit

- Rus lider açıklamasında Avrupa Birliği, ABD ve İngiltere'yi doğrudan suçladı. Putin bu üç tarafı, "Ukrayna'yı savaşı Rus topraklarına taşımaya itmekle" suçladı.

- Putin açıklamasında Batı'yı nükleer silahlarla da tehdit etti. Rusya'nın Batı'dan çok daha fazla modern nükleer silahı olduğunu kaydeden Putin, Rus toprakları tehdit edilirse tüm silahlarını kullanacaklarını ve blöf yapmadıklarını ifade etti.

- Batı'nın Rusya'yı zayıflatmak ve bölmek istediğini söyleyen Putin, Ukrayna'da yaşayan Rusların mevcut yönetim sebebiyle sıkıntılar çektiğini öne sürdü.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.