Selvi: Gün gelecek bu ülkede başörtülü cumhurbaşkanı da olacak

Selvi: Gün gelecek bu ülkede başörtülü cumhurbaşkanı da olacak

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, başörtüsüyle ilgili olarak iktidarın çalışmalarını sürdürdüğü Anayasa düzenlemesini köşesine taşıdı ve "Gün gelecek bu ülkede başörtülü cumhurbaşkanı da olacak" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, başörtüsüyle ilgili Anayasa çalışmalarını bugünkü köşe yazısında değerlendirdi ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başörtüsüyle ilgili düzenlemeye, 'dini inanç' ibaresi de eklendi" ifadelerini kullandı.

"Kadınlar, dini inançları gereği başlarını örtmesi veya açması nedeniyle ayrımcılığa tabi tutulamaz. Kadınların başlarının ve boyunlarının açık veya örtülü olması çalışma hayatında, kamu hizmetlerinde görev almalarında, eğitim-öğretim hayatında, özel alanda, mal ve hizmet alımında ve seçme ve seçilme haklarında ayrımcılığa neden olamaz' deniliyor. Başörtüsüyle ilgili düzenlemede özel alana yer verilmesi tam anlaşılamadı. Başörtülü kadınlar artık hayatın her yerinde. Başörtülü kadın bakan oluyor, milletvekili okuyor, vali oluyor ama bir spor salonuna yazılacağı zaman ya da sitenin havuzuna gireceğinde başörtüsünden dolayı engellemelerle karşılaşabiliyor. İstanbul’da bir sitede başörtülü özel güvenlik istenmemişti. Hâlâ o kafalar var. O yüzden bu düzenleme gerekli. Gün gelecek bu ülkede başörtülü cumhurbaşkanı da olacak."

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
6 Yorum