Kılıçdaroğlu: Başörtüsü yasağını ben kaldırdım

Kılıçdaroğlu: Başörtüsü yasağını ben kaldırdım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü yasağını kaldıranın kendisi olduğunu savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Kanal 58'de Sacit Ak’ın sunucusu olduğu ‘Gündem Özel’ programında 'başörtüsü' meselesine değindi.

Canlı yayın programı sırasında konuşan Kılıçdaroğlu, "Başörtüsü yasağını biz kaldırdık diyorlar. Hikaye... Başörtüsü yasağını kaldıran bu kardeşinizdir." diye konuştu.

Dönemin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile bir görüşme yaptığını belirten Kılıçdaroğlu üniversitelere başörtüsü ile giremeyen öğrencilere atıfla "Neden bu kız öğrencileri almıyorsunuz?" diye sorduğunu söyledi. Özcan'ın ise kendisine "Siz karşısınız." cevabını verdiğini ifade etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hayır, biz karşı değiliz." açıklamasında bulunmasının ardından dönemin YÖK Başkanı Özcan'ın "O zaman ben yarın sabah alıyorum." ifadelerini kullandığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu ayrıca, Özkan ile girdiği diyalogu o dönemde Türkiye Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'ün de yakından haberdar olduğunu öne sürdü.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum