Selvi: Haziran ayında camiler ibadete açılacak

Selvi: Haziran ayında camiler ibadete açılacak

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Haziran ayında camilerin ibadete açılacağını öne sürdü.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirlerin mayıs ayı itibariyle esnetilmeye başlanacağını söyledi. Mayıs ayında küçük esnaf, berberler, kuaförler, kafe ve pastane, restoranların açılacağını belirten Selvi, "Haziran ayının ortasına doğru camiler ibadete açılacak" dedi.

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te 'İşte normalleşecek sektörler' başlığıyla yayımlanan yazısında sözlerine "Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında normalleşme süreci ele alınacak" ifadesiyle başladı.

Selvi şöyle devam etti:

- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay geçen hafta bakanlıklardan ve sivil toplum kuruluşlarından normalleşme sürecine ilişkin önerilerini aldı, onlarla toplantılar yaptı. Geniş bir veritabanı oluşturmaya özen gösterildi. Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun önerileri ise belirleyici oldu. Fuat Oktay, titiz bir hazırlık süreci sonunda bir taslak hazırladı. Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında da kapsamlı bir sunum yapacak.

- Salgın sürecine ilişkin iyi, orta ve kötü senaryolar dikkate alınarak normalleşme sürecinin dinamik bir şekilde yönetilmesi kararı alındı. Hijyen, sosyal mesafe, maske kullanımı ve kalabalık yerlerde bir arada bulunulmaması, normalleşme sürecinin de kırmızı çizgilerini oluşturacak. Salgının yayılması ve bulaşın önlenmesi temel yaklaşım olmaya devam edecek.

"Camiler haziranda açılıyor"

Koronavirüs nedeniyle namazların camilerde kılınması yasaklandığını hatırlatan Selvi, bayram namazında da aynı yasağın devam etmesinin beklendiğini ancak haziran ayının ortasına doğru camilerin ibadete açılacağını bildirdi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.