Selvi: Kulislerde kabine değişikliği konuşuluyor

Selvi: Kulislerde kabine değişikliği konuşuluyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Ankara kulislerinde kabine değişikliği ihtimalinin konuşulduğunu ifade etti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bakanların özlük haklarını elde edebilmesi için 2 yıllık sürenin 10 Temmuz’da dolduğunu belirtti ve “Hem takvim yaklaşıyor, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara dışına çıktı. Bu durumda bakanlık beklentisi içinde olanları yine bir heyecan bastı” diye yazdı.

Selvi, bugünkü köşe yazısına olası kabine değişikliği hakkında Meclis’te bir grup milletvekili ile sohbet ettiğini söyleyerek başladı ve şunları yazdı:

"Bir milletvekili, “Bakanların 2 yılı tamamlamaları gerekiyor” dedi. Başkanlık sisteminin ilk kabinesi işbaşında. Ayrıca bakanlar, milletvekili olmadığı için özlük hakları konusunda hangi düzenlemeye tabi oldukları pek bilinmiyor. Biliyorsunuz, ilk başlarda bakanlara ödenecek maaş konusunda da bir tereddüt yaşanmıştı. O nedenle 2 yıl şartı tam anlaşılmayınca milletvekili, “Bakanlar, özlük hakları açısından milletvekilleriyle aynı hükümlere tabi. Milletvekillerinin emekli olmak için 2 yılı doldurmaları gerekiyor. Kabine üyeleri de bakan olarak emekli olabilmek için görevlerinde 2 yılı tamamlamaları şart” dedi. Tabii bir bakanın değişmesi gerekiyorsa Tayyip Bey’in “Bekleyelim, 2 yılı doldursun. Emekliliğe hak kazansın, öyle değiştirelim” diye düşüneceğini zannetmiyorum. Ulaştırma Bakanlığı’nda değişiklik ihtiyacı duydu, bir gece yarısı değişiklik yaptı.

Ama yine de 2 yıl süre sınırlaması önemli bir noktaydı. Milletvekilleriyle sohbet sırasında konuyu bilmediğim için sesimi çıkarmadım ama konunun uzmanlarına danıştım. Doğruladılar. “Bakanlar 2 yıl doldurmadan bakan olarak emekliliğe hak kazanamazlar” dediler."

“Elbette ki bu görevler emekli aylığı için yapılmaz, elbette ki Cumhurbaşkanı kabineyi değiştirecekse 2 yıl dolsun da emekliliğe hak kazansınlar diye beklemez” görüşünü dile getiren Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Ama yine de önemli bir noktaydı. Milletvekillerinden biri, “Demek ki bakanları şimdiye kadar 43. madde kurtarmış” diye espri yaptı. Ama bir diğeri “2 yıllık süre 10 Temmuz’da doluyor” diye hatırlattı. bBaşkanlık kabinesi 10 Temmuz 2018’de kurulduğu için 2 yıllık sürenin dolmasına şunun şurasında 17 gün kaldı. Tabii bu iş takvim meselesi değil, tercih meselesi. Hem takvim yaklaşıyor, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara dışına çıktı. Bu durumda bakanlık beklentisi içinde olanları yine bir heyecan bastı."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.