Şeref Oğuz: 2023'de enflasyon düşecek, hayat pahalı kalacak

Şeref Oğuz: 2023'de enflasyon düşecek, hayat pahalı kalacak

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz 2023 yılında enflasyon ve hayat pahalılığı konusunda neler yaşanabileceğini kaleme aldı.

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, bugünkü yazısında 2023 yılının hayat pahalılığı konusunda neler getirebileceğini inceledi.

Oğuz'un yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"Cumhuriyet’in 100’üncü yılının ekonomideki ana hikâyesi yıl başlamadan belli oldu. Baz etkisi ile gerileyecek olan enflasyon, ekonomiler için adeta başarı hikâyesiymiş gibi lanse edilecek. Oysaki sadece enflasyon gerileyecek, hayat pahalılığı varlığını sürdürecek, ortadan kalkmayacak.

Peki, neler yaşanacak? Bildiğimiz ekonomik seyirlerin bir yenisi olacak. Enflasyon %80’lerden %40’lara evirilirken bunu uygulanan ekonomik modeldeki “başarı hikâyelerimize” bağlayacağız. Ancak alım gücümüzdeki düşüş, yükselişe geçmeyecek. Hayat pahalılığı ile mücadele ederken yükselen fiyatların peşinden koşacağız.

Gelecek yıl kime ne vaad ediyor?

2023 yılı zenginlere zenginliklerini katlama, orta gelirliye hayat mücadelesi, dar gelirliye sınırda yaşama vaat ediyor.

Ücretli; maaşı arttı sanacak; Ücretlilerin maaşları artacak ancak iki yakalarını bir araya getiremeyecekler."

Seçim sürecinde hiç kimse hasar tespiti yapmayacak. Eline geçen para ve üzeri ile borçlanarak geleceğini ipotek altına almaya devam edecek.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.