'Şeriata uygun' kripto para geliyor

'Şeriata uygun' kripto para geliyor

Dubai merkezli firma, şeriat kanunlarının blok zincir teknolojisi ile tamamen uyumlu olduğunu göstermeye çalışıyor.

Kripto para birimlerini takip etmek sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Nitekim kripto paralar çok hızlı kazandırabildiği gibi aynı şekilde kaybettirebiliyor.

Diyanet İşleri başta olmak üzere bazı kurumlarca bitcoin, ethereum ve diğer kripto paralar dinen caiz görülmüyor.. Kripto paralar henüz Müslüman ülkelerde yasaklanmamış olsa da bu paraların kullanılmaması konusunda yapılmış uyarılar da yok değil.

Bu durumu fırsat olarak gören Dubai merkezli bir kuruluş, "şeriat kurallarına uygun ve altına bağlı bir kripto para" çıkardı. Kripto paranın altına endekslenmesiyle oynaklığı ve spekülasyonu sınırlandırmak istendi. 

OneGram adındaki şirketin kurucu ortaklarından olan İbrahim Muhammed, Reuters’da yayımlanan haberde “Şeriat kural ve kanunlarının dijital blok zincir teknolojisi ile tamamıyla uyumlu olduğunu göstermeye çalışıyoruz” dedi.

Yakın dönemde Singapur'da da 'şeriata uygun kripto para çıkarıldığı duyurulmuştu. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.