2018'de kripto paralar 700 milyar dolar eridi

2018'de kripto paralar 700 milyar dolar eridi

Kripto paralar, bu hafta görülen büyük çöküş ile birlikte, yılın en kötü haftalık performansına yöneldi.

Bitcoin cuma günü 4,000 dolara doğru geriledi ve diğer kripto paralar da sert düşüşler gösterdi. Bunun sonucu, Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi'ndeki haftalık kayıp yüzde 25'e çıktı. Böylelikle endeks kripto-manya'nın zirve yaptığı Ocak başından bu yana en kötü haftalık performansını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Kripto paralar, geçen yıl tarihin en meşhur balonlarının çoğunu geçmesine neden olan yarışın ardından, yaklaşık 700 milyar dolarlık erimeye neden olan ve iyileşme işaretleri göstermeyen bir düşüş gerçekleştirdi. 2018'deki sert düşüşe neden olan endişelerden çoğu (düzenleyici kuruluşların artan denetimleri, toplumsal rahatsızlık ve piyasalardaki karmaşa) bu hafta yoğunlaştı.

En büyük kripto para olan Bitcoin, Bloomberg bileşik fiyatlamasına göre, Hong Kong'da yerel saat ile 11:31'de yüzde 4.4 düşerek 4,237 dolara indi. Diğer kripto paralardan Ether, Ripple ve Litecoin en az yüzde 4.8 geriledi. CoinMarketCap.com tarafından izlenen tüm kripto paraların piyasa değeri, Ocak ayındaki zirvesi olan 835 milyar dolardan 138 milyar dolara geriledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.