Endonezya'da düşen uçağın kara kutusu çıkarıldı

Endonezya'da 189 kişinin öldüğü uçak kazasının aydınlatılması için umutlar arttı. Dalgıçlar uçağın kara kutusunu çıkarmayı başardı.

Endonezya'da düşen yolcu uçağına ait kara kutulardan birinin bulunduğu açıklandı. Dalgıçlar, denizin 30 metre derinliğinde yaptığı aramalarda kara kutuya hasar görmemiş bir şekilde ulaştıklarını duyurdu. Kara kutu incelenmek üzere ilgili birimlere teslim edildi.

Kara kutular, uçuş sırasında hangi irtifada, hızda ve yönde seyir edildiğini kayıt ediyor. Ayrıca uçuş ekibinin konuşmaları da kara kutu tarafından kayıt altına alıyor. Bu nedenle kara kutuya ulaşmak kazanın nedenini çözmek için kilit önem taşıyor. Yaydığı sinyal sayesinde bulunan kara kutuların incelenmesi sonucu uçak kazalarının yaklaşık yüzde 90'ı aydınlatılabiliyor.  

Cesetler halen bulunamadı

Kazada hayatını kaybeden yolcuların cesetlerine ulaşma çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar sadece bir yolcunun naaşının teşhis edilebildiği belirtiliyor. Arama çalışmalarına katılan dalgıçların, yolculara ait cüzdan, dergi, kıyafet gibi eşyalara ulaştığı da açıklandı. Zorlu hava koşulları altında gerçekleştirilen arama çalışmalarına helikopterler de havadan destek veriyor.

Lion Air’e ait JT 610 sefer sayılı Boeing 737 MAX 8 tipi uçağı, Pazartesi günü kalkıştan 13 dakika sonra Cava Denizi'ne düşmüştü. Kazada 189 kişi hayatını kaybetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

157 kişi ölmüştü: 3 ülke uçuşu durdurdu ABD uçağın güvenli olduğunu söyledi
Endonezya'da tsunami: En az 168 ölü 700'den fazla yaralı
Endonezya'da 'zararlı dini grup mensupları' telefon uygulamasından ihbar edilecek

Haberler Haberleri