Endonezya'da tsunami: En az 168 ölü 700'den fazla yaralı

Endonezya'da tsunami: En az 168 ölü 700'den fazla yaralı

Endonezya'dak Sunda Boğazı'nda meydana gelen tsunami sebebiyle en az 168 kişinin hayatını kaybettiği, 700'den fazla insanın da yaralandığı bildirildi.

Endonezya'nın Sumatra ve Cava Adası arasındaki Sunda Boğazı'nda meydana gelen tsunamide en az 168 kişinin hayatını kaybettiği, 700'den fazla kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Çok sayıda kişinin kayıp olduğu afetin ardından ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, Boğaz etrafında yer alan Serang, Pandeglang ve Lampung bölgelerinin kıyı kesimlerinin, tsunamiden etkilendiğini yüzlerce evin zarar gördüğünü açıkladı.

Bölgedeki Anak Krakatau (Krakatau'nun Çocuğu) Yanardağı'ndaki son patlamaların tsunamiye neden olmuş olabileceğini belirtiliyor.

Bölgede faaliyette olan Anak Krakatau Yanardağı'ndaki patlamaların ardından yeni ay nedeniyle oluşan gelgit olayı ve su altındaki toprak kaymasının da tsunamiyi tetiklemiş olabileceği de yapılan değerlendirmeler arasında.

Anak Krakatau Yanardağı'ndaki faaliyetlerin artması üzerine eylül ayında, bölgede en yüksek ikinci seviyede alarm verilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.