Endonezya'da saldırı: En az 30 ölü

Endonezya'da saldırı: En az 30 ölü

Endonezya'nın doğusundaki Papua ilinde düzenlenen saldırıda en az 31 işçi yaşamını yitirdi.

Endonezya'nın Papua ilinde geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen ayrılıkçı nitelikli saldırıda en az 31 işçi hayatını kaybetti. Güvenlik güçleri hayatını kaybeden işçilerin cesetlerini bölgeden almaya çalışıyor. 

Papua ili polis sözcüsü Suryadi Diaz 24 işçinin saldırı bölgesinde, 7 işçinin de kaçarak sığındıkları bir evde öldürüldüğünü belirtti. Söz konusu saldırının son zamanlarda gerçekleştirilen en ağır saldırı olduğu ifade ediliyor. Bölgede bir köprü inşaatiını hedef alan saldırı, dağlık bir yerleşim olan Nduga ilçesinde meydana geldi.

İlçenin konumu:

Yeni Gine'nin batı bölgesinde eski bir Hollanda kolonisi olan Papua, 1969 yılında kimileri tarafından düzmece olarak görülen bir oylama sonucunda Endonezya'ya katılmıştı. Bölgede halen silahlı saldırılarını sürdüren bağımsızlık yanlısı küçük çaplı bir ayrılıkçı grup bulunuyor.

Endonezya'dan etnik ve kültürel olarak ayrı bir görünüm arz eden maden zengini bölgede Endonezya uzun süredir ayrılıkçı hareketi ortadan kaldırabilmek için askeri faaliyetlerin yanı sıra demografik ve ekonomik faaliyetler de yürütüyor. Endonezya zaman zaman insan hakları ihlalleri ve asimilasyon politikası gütmekle de suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum