İran destekli gruptan Bağdat yönetimine: Saldırılarımızı görmezden gelin

Bağdat hükümetinin Hizbullah Tugayları’na ait karargaha baskın düzenlemesinin yankıları sürüyor.

Bağdat hükümetinin Hizbullah Tugayları’na ait karargaha baskın düzenleyerek, aralarında roket üretim uzmanı bir İranlı da dahil 14 kişiyi tutuklamasının yankıları sürüyor.

Operasyona tepki gösteren İran yanlısı silahlı gruplar hükümeti hedef alan açıklamalarda bulunuyor.

İran yanlısı Asaib Ehlil Hak örgütünün lideri Kays el-Hazeli, Cuma akşamı yayınladığı video mesajda, Bağdat Hükümeti Başbakanı Mustafa el-Kazimi’den ABD Büyükelçiliği’ne ve askeri üslerine katyuşa füzeleriyle düzenlenen saldırıları görmezden gelmesini istedi.

Önceki hükümetlerin de söz konusu saldırıları görmezden geldiğini, bunun tersini yapmak istese de yapamadıklarını belirten Hazeli, bütün başbakanların kendi başlarına bir karar alarak bu saldırıları ‘hata’ olarak nitelemediklerini ve görmezden geldiklerini söyledi.

Hazeli, Başbakan Kazimi’ye hitaben şunları söyledi:

“Böyle konulara girme. Çünkü bu konular hükümetinin boyunu aşıyor. Bağdat Havalimanı ve Yeşil Bölge’yi hedef alan füze saldırıları Irak ve Iraklılara değil, bilakis bu üslerdeki Amerikan hedeflerine yöneliktir. Hukuki ve semavi kanunlara göre işgalcilerle mücadele etmek direniş gruplarının görevidir. Haşdi Şabi unsurlarının Terörle Mücadele Kurumu tarafından tutuklanması tam bir kaos.”

Irak Terörle Mücadele Kurumu, Şii milis gücü Haşdi Şabi bünyesindeki Hizbullah Tugayları’na ait karargaha perşembeyi cumaya bağlayan gece operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, ABD Büyükelçiliği ve askeri üslerini katyuşa füzeleriyle hedef almakla suçlanan 14 kişinin tutuklandığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

ABD: İran'dan Hizbullah’a petrol akışını keseceğiz
"Iraklı güvenlik uzmanı Haşimi'yi İran destekli Ketaib Hizbullah öldürdü"
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Bağdat hükümetine 'Türkmen Bakan' çağrısı

Haberler Haberleri