"Iraklı güvenlik uzmanı Haşimi'yi İran destekli Ketaib Hizbullah öldürdü"

"Iraklı güvenlik uzmanı Haşimi'yi İran destekli Ketaib Hizbullah öldürdü"

Hişam el-Haşimi, Irak’ın başkenti Bağdat’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Irak ve cihat yanlısı gruplar üzerine araştırmalarıyla bilinen Hişam el-Haşimi, Irak’ın başkenti Bağdat’ın Zeyyune bölgesinde dün akşam saatlerinde silahlı saldırıya uğradı.

Evine yakın bir noktada gerçekleştirilen saldırıda ağır yaralanan Haşimi, Bağdat'taki İbn el Nefis Hastanesi'ne kaldırıldı. Haşimi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Bağdat hükümeti İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi, Haşimi'ye yönelik saldırıyı doğrularken, saldırının arkasında kimin olduğu henüz tespit edilemedi.

hsmiirak.jpg

Hişam el Haşimi

İran destekli Şii gruplar mı öldürdü?

Yerel kaynaklar saldırının arkasında İran destekli Şii milis örgütlerden Ketaib Hizbullah (Hizbullah Tugayları) olduğu görüşünde.

Haşimi son dönemde İran destekli Şii milis gruplara yönelik eleştirilerine ağırlık vermiş, bu nedenle İran'a yakın Şii kesimlerin tepkisini çekmişti.

Haşimi'nin kendisi gibi gazeteci olan arkadaşı Maan Habib, sosyal medya aracılığıyla yaptığı bir açıklamada, "Haşimi’yi Ketaib Hizbullah öldürdü." ifadelerini kullanırken, Haşimi’nin kendisine bir hafta önce "Ketaib Hizbullah beni ölümle tehdit etti." dediğini belirtti.

Son dönemde Irak'ta İran destekli Şii milis gruplar ve Bağdat hükümeti arasında gerilimin arttığı göze çarpıyordu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.