Irak'ta göstericiler Hizbullah’ın karargahını ateşe verdi

Irak'ta göstericiler Hizbullah’ın karargahını ateşe verdi

Irak’ın Necef kentinde düzenlenen gösterilerde, Haşdi Şabi bileşenlerinden Hizbullah Tugayları’nın (Ketaib Hizbullah) karargahı ateşe verildi.

Irak’ta aylar önce başlayan gösteriler sürüyor. Dün akşam Necef’te çıkan olaylarda Hizbullah Tugayları’nın, İskan Köprüsü yakınlarındaki karargahı göstericiler tarafından yakıldı.

K24'ün haberine göre, yüzlerce gösterici ayrıca havaalanı ana kapısını ulaşıma kapattı, caddelerde lastik yaktı. Bazı göstericiler de resmi kurumları kapatarak memurların mesai yapmasını engelledi.

Ülkenin başkenti Bağdat ile Zikar ve Vasıt gibi kentlerinde de geniş çaplı gösteriler düzenleniyor.

Hükümete süre verildi

Irak'ta Bağdat hükümeti karşıtı göstericiler, pazartesi gününe kadar taleplerine karşılık verilmemesi durumunda tansiyonu yükseltme tehdidinde bulundu.

Teknokrat hükümetini kurmak için bağımsız bir kişinin görevlendirilmesi, erken seçime gidilmesi ve gösterilerde aktivistleri öldürenlerin yargılanması talebinde bulunan göstericiler, pazartesi gününden itibaren yeni bir sürece girmeye hazırlanıyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.