Hizbullah İsrail'e 'güveniyor'

Hizbullah İsrail'e 'güveniyor'

Lübnan Hizbullah Hareketi İsrail'in son dönemde Suriye'deki saldırılarının savaş nedeni olmayacağını belirtti.

Lübnan Hizbullah Hareketi İsrail'in son dönemde Suriye'deki saldırılarının savaş nedeni olmayacağını belirtti.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasim tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in son dönemde Suriye'de gerçekleştirdiği ve Şii milisleri hedef alan saldırılarının bir savaşa neden olmayacağını dile getirdi.

Hizbullah: İsrail saldırıları savaşa neden olmaz

Lübnan merkezli, Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Al Mayadeen kanalına verdiği demeçte Kasim, İsrail'in geçtiğimiz Pazartesi günü başkent Şam çevresindeki hedeflere gerçekleştirdiği saldırılarda Şii milislerin öldürülmesinin, "önümüzdeki aylarda bir savaşa neden olmayacağını" ifade etti.

Geçtiğimiz pazartesi günü İran destekli bir Hizbullah milisinin İsrail'in Şam yakınlarında düzenlediği bir hava saldırısında ölmesi sonucu, İsrail Lübnan sınırına askeri sevkiyat gerçekleştirmişti. 

İsrail'in son dönemde Suriye'deki İran destekli milislerin merkezlerine yönelik hava saldırılarında artış yaşanmakta.

Ne olmuştu?

İsrail savaş uçakları geçen pazartesi günü Golan Tepeleri üzerinden Şam'ın güneyindeki noktalara hava saldırıları gerçekleştirmişti. Bölge kaynakları saldırılarda İran'ın desteklediği Şii milislerden ölenlerin olduğunu ifade ederken, Esed rejimine bağlı SANA ajansı bu iddiaları yalanlamıştı.

Rejime bağlı ajans, İsrail saldırısının hava savunma sistemlerince geri püskürtüldüğünü, düşen füzeler nedeniyle maddi hasarın oluştuğunu öne sürmüştü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum